Til 3:
1,2 kg oksehaler i skiver
olje/smør til steking
1 stk løk
2-3 gulrøtter
100 g sellerirot
4 stenger selleri
1 stk laurbærblad
2-3 ss tomatpuré
2 stk hvitløksfedd
1 syltet sitron (til tagine, kan sikkert erstattes med revet sitronskall)
salt og pepper
Evt en dæsj sherry eller cognac
Kutt opp grøntforet i biter.
Stek oksehaler i litt fett til de har fått fin farge.
Ha alt oppi en gryte, inkl. laurbærblad, tomat'hvitløk,sitron.
Fyll på vann til det dekker.
La småkoke i 3-24 timer.
Skum av fett etterhvert.
Skum av fett etterhvert.
Sil, og spe evt. med vann og mel til ønsket konsistens.
Fjern kjøttet fra beina og ha det oppi suppen igjen.
Smak til med krydder og evt. børst.
Server med godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar